Menu

Hvad er sikker mail?

Som udgangspunkt er email en usikker kommunikationsform, fordi der ofte er mange mellemled, som kan kigge med og evt. ændre budskabet undervejs.

Sikker mail beskriver en række praksisser, der generelt øger datasikkerheden, når man sender mails. Udtrykket bliver brugt

Hvorfor bør du bruge sikker mail?

Det er for alles vedkomne uhensigtsmæssigt, når indholdet af privat kommunikation kan tilgås af tredjeparter.

For virksomheder kan det imidlertid have alvorlige konsekvenser, hvis følsom information falder i de forkerte hænder og samtidig et brud på persondataforordningen / GDPR's krav om at beskyttelse af personlige oplysninger.

Fra 1. januar 2019 blev det et krav at kryptere følsom information, når det sendes med email.

Det bør siges, at enterprise email løsninger, såsom Microsoft 365 og Google Workspaces begge har en vis grad af beskyttelse af din mail som standard.

Med en sikker e-mailkryptering kan du minimere risikoen for, at andre læser med på dine mails, samtidig sikrer du, at mailen kun bliver læst af den tiltænkte modtager. Du sætter med andre ord en online ”lås” på din mail, hvorefter du sender den, så den kun kan læses, hvis modtageren har den rigtige ”nøgle”. Du skal se det som – hvis vi bliver i postkort-sammenligningen – at du putter postkortet i en konvolut og sætter et vokssegl på og dermed holder alt information lukket inde.

Double-click this headline to edit the text.

2017 - 2024 © Alle rettigheder forebeholdes Webmaestro ApS