Menu
Opdateret: maj 11, 2022

Til Hosting oversigten

En CDN, eller "Content delivery network" er til dig der har særligt mange media filer, eller måske har en international målgruppe, som alle skal kunne tilgå dit site hurtigt fra alle steder i verden.

Kort sagt, så er en CDN en server-metode til at distribuere dine tunge filer på forskellige webserverer verden over via et distribueret netværk. På den måde, vil dit site være ligeså hurtigt for besøgne der sidder i kina, som det vil være for din kollega i Danmark.

Conent dilivery network er ikke kun for udenlandske besøgne

Det kan også være, at du har et site, der er tung i media filer. Måske self-hoster du en del video-indhold, der altså kræver mere båndbredde end en normal webhost kan håndtere. Her er en CDN ligeså relevant, fordi den så kan være med til at aflaste den primære webserver ved at "out-source" leveringen af det tunge indhold. Resultat bliver en langt hurtigere og mere stabil webside for dine besøgne, også under spidsbelastning.

Har du brug for en CDN?

Det er et spørgsmål som kun kan besvares via tredjepart webperformance monitorering (som er en fast feature i vores Web Care produkt).

Du kan ikke vurdere om dit site er hurtigt nok ved at refreshe browseren, der har din webside åben.

Dit site skal nemlig være robust i sin hastighed/performance 24/7 (eller i det mindste i dagstimerne) og du kan ikke hamre F5 hvert andet sekund hele døgnet for at danne dig et overblik.

Det vil også være sådan, at dit site halter på bestemte tidspunkter, hvor der er flest besøgne.

Du kan dårligt nok styre, hvornår der pludselig kommer ekstra meget trafik fra SoMe, annoncekampagner eller links fra mentions andre steder på nettet. Hvis ikke dit site kan performe under den slags forhold, giver det et dårligt førstehåndsindtryk og taber potentielt den besøgne, der browser videre fordi dit site er langsomt. Det er absolut kritisk, at websiden giver et godt førstehåndindtryk for der er ikke langt til den næste side.

Hvis du bruger shared hosting (såsom one.com og simply.com), er du prisgivet, da du således deler ressourcer mere flere tusind andre websider. Løsningen er en CDN, der er din forsikring for, at din webside er hurtig selv under de strengeste forhold.

Double-click this headline to edit the text.

2017 - 2024 © Alle rettigheder forebeholdes Webmaestro ApS