Menu

.

Opdateret: juni 13, 2022

En del af produktet Webmaster Service.

Til Webmaster Service oversigten

Væbn dig med viden om din websides tilstand

Hvis har mange besøgne på din webside vil du sikkert have hørt fra dem, at din webside "hænger", er langsomt eller helt utilgængelig fra tid til anden. Det skyldes ofte, at webserveren ikke kan følge med i spidsbelastningsperioder, eller fordi den generelt set halter i stabilitet, hvilket ofte gør sig gældende med standard shared hosting (fx. Simply.com eller One.com).

Det går i bedste fald ud over brugeroplevelsen at din webside er langsom og i værste fald taber du potentielle kunder.

Den eneste måde at vide besked på og lave forbedringer er ved monitorere websidens hastighed og oppetid 24/7.

Overvågning af hastighed og oppetid

Vi bruger systemer, der monitorerer hastighed, oppetid, samt SSL validering 24/7, hvert minut. Systemet sender også en alarm ud, når websiden er utilgængelig, hvorpå vi skrider til handling og fejlsøger. Du vil blive informeret øjeblikkelig.

Klients webside på shared host. Ustabil performance - hostet af one.com
data over webside performance, hastighed og nedetid
Alle websider har en unik "puls"

Målet med denne feature af Webmaster Service er, at væbne dig med viden om hvordan din webside og webserver klarer sig i dagligdagen. Med denne viden kan du træffe informerede beslutninger om at optimere websiden eller webserveren, eller med ro i sindet være bevidst om, at alt kører som det skal.

SSL certifikater validering overvåges også

Desværre er vi ofte vidne til at et site pludselig ser sådan her ud:

Firefox browserens notifikation, når et SSL certifikat udløber

Det sker bl.a. når et SSL certifikat udløber eller andre årsager invalideres og man kan nemt tro at websiden er hacked eller af en anden årsag utilgængelig. Virkligheden er heldigvis knap så alvorliug. Man kan se bort fra advarelsen og bruge websiden som normal (minus betalingsmoduler), men det er de færreste der ved og skaden er sket.

Vi fanger den slags fejl øjeblikkeligt, så ingen besøgne vil blive mødt med dette skærmbillede. Det er her den rigtige skade er.

Google straffe desuden med websider invaliderede SSL certifikater (og websider helt uden) med ringere synlighed på søgemaskinen. Derfor er det et vigtigt led i søgemaskineoptimering (SEO), at undgå den slags problemer.

99,98% oppetid er en myte

Alle websider og server-kombinationer er unikke, men én fælles nævner for alle hosts vi overvåger er, at absolut ingen af dem lever op til deres målsætninger om 99,98% oppetid, og da slet ikke, hvis vi definerer oppetid som en webside load tid på mindre end 30 sekunder.

Mener du selv, at det er OK at vente 30 sekunder på en webside loader, fordi shared hosting webserveren har travlt med andre ting? Dine kunder og klienter venter ikke 30 sekunder.

Varsel inden domæneudløb

Desværre sker det alt for ofte, at det domæne udløber på grund af manglende betaling til DK Hostmaster (for .dk domæner). Det kan ske af rigtig mange årsager, men den vi oftest ser er, at den mail, der burde være sendt ud for at varsle en kommende betaling af forskellige årsager ikke lander det rigtige sted. Eller også er registrerede betalingskort udløbet i mellemtiden.

I bedste fald er konsekvensen, at domænet suspenderes og websiden derfor vil være utilgængelig. I værste fald kan du risikere direkte at miste domænet.

For mange virksomheder er domænet en enorm vigtig led i forretningsmodellen eller brand-identitet. Derfor udsender vi - for en sikkerheds skyld - en varsel.

Hvordan foregår webside monitorering?

Det foregår alt sammen med "eksterne pings", der hverken kræver software installation på websidens server, webserver ressourcer eller roder med tracking (som fx. med Google analytics). Der er altså slet ingen hage ved at overvåge websidens hastighed og oppetid, samt SSL validering.

Når websiden er nede, eller den bliver loader uansvarligt langsomt, slår vi alarm via opkald eller e-mail og yder den nødvendige rådgivning så du kan træffe en hurtig beslutning om hvad der skal gøres.

Double-click this headline to edit the text.

2017 - 2024 © Alle rettigheder forebeholdes Webmaestro ApS