Menu

.

Opdateret: juni 13, 2022

En del af produktet Webmaster Service.

Til Webmaster Service oversigten

En lang række IT organisationer arbejder med at overvåge internet aktiviteter, som spam, scamming eller handlinger, der anskues som uetisk aktivitet på nettet. Altid med udgangspunkt i en IP adresse (for fx en webserver eller email server) eller et domæne (www.hej.dk). Du kan altså lande på flere lister med både domæne og webserver af forskellige årsager. Ejeren er sjældent direkte ansvarlig, men mange opdager for sent, at de er blevet "black-listed".

Med andre ord, er der altså lister med hvilke IP-adresser og hvilke domæner, der er "black listede". Dit domæne, email server, eller webserver kan ligge på en af disse lister uden din viden herom.

Email udbydere, søgemaskiner, firewall- og sikkerhedsudbydere bruger disse lister til at vide, hvilke domæner og IP addresser, email afsendere, der skal sorteres fra.

Sorteres dine emails fra hos dine kunder? Så er der en god chance for, at dit domæne eller email server er registreret i en spam database. Halter din websides synlighed på Google søgemaskine kan det ligeledes være årsagen.

Hvordan bliver man blacklisted?

Her er de to største grunde til at blive blacklisted:

  • Shared hosting: Her deles der IP adresse med tusindvis af andre brugere. Nogle af disse spammer bevidst emails eller har suspekt trafik og andre er blevet hacked og spammer derfor, uden at vide det og det går altså ud over dit site også, fordi alle hjemmesider på en blacklisted IP behandles ens.
  • Hacked webside: Når en webside er hacked kan du risikere, at hackerne har privilegier til at gøre præcis hvad de vil. Email spam, hacker kampagner, SEO-spam og DDoS angreb. Denne aktivitet registreres som spam og uetisk opførsel.

Der kan være andre, mere sjældne årsager, men ovenstående er dem vi typisk ser.

Hvordan forhindres blacklisting?

Blacklisting forhindres med en kombination af risiko-mitigering, perdefinerede procedurer og monitorering. Blacklisting er ikke alvorligt, hvis det opdages øjeblikkeligt og man derpå har en plan klar for udredningen.

Risiko formindskes ved have solid sikkerhed og god kodeord hygiene for det første. For det andet gælder det gælder det om at vælge host eller host system og email udbyder med omhu.

Med VPN hosting undgår man helt den problemstilling med at bekymre sig om, hvad de andre gør på den samme IP adresse, for her er man alene om en server.

Spam checks følger med i Webmaster Service og vi slår alarm, så problemet hurtigt kan løses. At vide besked er halvdelen af kampen.

Double-click this headline to edit the text.

2017 - 2024 © Alle rettigheder forebeholdes Webmaestro ApS